Höst...

Hoppas på en solig o varm sådan!!! Annars tog våran underbara sommar slut lite för fort ;)
Stugsista i helgen me surströmming, kan säga att de va inte helt fel :D De e ju sååå mysigt med alla dessa marschaller som brinner överallt, dock ett tecken på att hösten är här... hittade fler fina höst tecken o snart kommer alla fina färger, hösten kanske är rätt så okej ändå... nu ha vi ju dessutom nått att längta till :) Hoppar dock gärna över januari o februari då skulle ja lätt kunna bo på en helt annan breddgrad!!!

Ikväll har vi turen att få middag hos goda vänner, inte helt fel en vanlig vardag :) Nu när jag börjat jobba halvtid idag så passade jag på att fixa lite efterrätt nu när vi får mat borta :)

En helt ny känsla att komma hem före sambon på en veckoarbetsdag!!! Men de känns som att de går att vänja sig med att komma hem i "vanlig" tid, de hör ju inte till vanligheten :)

   

                           

                           

Carpe Diem

Ugglor...

Igår blev de heldag i stan o idag va de jobb igen... Hittade jag nån inspiration då???
Kanske :)
Vi tittade på tapeter iaf, sen att vi kanske när vi gick där i från hade gått helt i mot vår första tanke är ju en annan sak ;) Få se va de blir i slutändan...
Några grejer fick följa med hem iallafall de är mysigt att börja titta på lite höst, lite kuddar, en lampa, gardiner och ljus blev de, sen en till uggle lykta, kunde ja ju inte motstå... Sen råkade ja gå in på lindex innan vi skulle åka hem o va hittade jag där?!?!?! Jo en röd jätte fiiiin tröja... med en uggla på ;) Den hamnade såklart i sonens garderob!!!

 
       
I morron blir de jobb o sen ner till havet på stugsista o äta surströmming!!! Som ja ha längtat ;)

Carpe Diem


Titt...

Ja i morron blir de stan igen o på en till smyg titt på liten som växer där inne :)
Blir även att passa på att göra lite ärenden o sen är ett MÅSTE att titta lite på tapeter o golv... måste verkligen få inspiration, så ja ska suga in allt jag ser i morron ;)

Carpe Diem

Tiden går...

Ja att den gör...
Snart har vi bott i vårt hus i ett år... ja ungefär när bebis är beräknad, så om ca 11-12 veckor har huset funnits i våra händer i ett år...

O vad har hänt då??? Ja delade meningar kanske men de känns som att de inte hänt så mycke...
Men skärpning nu, när jag börjar tänka efter vad vi gjort så blev de visst en heeeel del ;) Men de e myyycke kvar ;) hahahaha

Utomhus så har en grymt övervuxen gård klippts och klippts för att ens se gräsmattan... sen så har buskar beskärts och tagits bort, växthuset tvättats upp och gjort brukligt igen. en låååång häck jämnat med marken och den ännu längre beskärts men ska nu oxå klippas ner helt. Grävt upp stubbar, kapat ner träd o fyllt igen hål, tagit bort rabatter och planterats blommor o bäst av allt  en stor altan blev klar i sommar :)

Inomhus så har hela köket rivits till inget var kvar, ny el, golv, tak o väggar sats upp... ett komplett kök är klart, ett lekrum målats, ett sovrum blev av med sin inbyggda garderob, sin plast matta på golvet eftersom att ett trä golv gömde sig under slipat och betsat o nu som nytt lite färg o nya tapeter, ett pannrum har målats väggar tak och golv, en tvätt stuga har målats och fått in varmvatten beredare o sånt men är dock ej riktigt klar, ett vardagsrum fick sig en ny ingång från hallen nya tapeter och golv, en matsal blev oxå med nya tapeter och golv, sen ett garage har målats inte helt klart dock lite fönster foder och element kvar, mellan gången mellan garage o hus fick sig n uppfrächning även så ena förrådet i källaren, sen har en toa i hallen rivits för att få en större hall och där är vi nu ungefär :) väntar på att kunna börja bygga igen. Idag kom nya ytterdörrren oxå!!!

Ja mycke färg, rivning, material och trötta familjemedlemmar har de varit, men trivs de gör vi ;) Många vändor till tippen o massa andra små saker oxå, bara all röjning av de som var lämnat kvar... Men de Kan bara bli bättre!!!
När ja nu tänker tillbaka så ha de ju hänt en del på knappt ett år så vi få se va som händer på ett till... ;)
Nä vi ska ju njuta oxå, av att bli en familje meddlem till o mer roligt att se framemot!!!
Sen få hösten ägnas åt att hitta stilen, hur nu de ska gå ;) Få klart de små grejjer som fattas o sätta våran egen prägel på huset!!!
Känns mys att de blir murrigare ute men jobbigt på samma gång vill inte ha vinter men kura dola o tända ljus inne funkar ju!!!

Skickar in lite bilder på huset under byggnads tiden!!!

Vardagsrummet!!!
  
  


Hallen och den utrivna toan till vänster :)
  
  

Tvättstugan!!!
  

 Garaget...


Köket innan rivning!!!
  

Under tiden...
   


Åter uppbyggnad...
   



Sovrummet innan och undertiden!!
   
  
 

Lilla lekrummet!!!
  


Matsalen!!!
  


   Så kallade "mellangången"

  Husets framsida!!!


  
 
Många träd o buskar på gården ger mycke lööööv....

Ja va ha vi gett oss in på ;)

Carpe Diem

Tv...

Ja nu e de höst... lr nått men de märks på teven oxå ;) Nu börjar alla bra serier om igen... gäller att hålla sig borta från burken nu annars e man fast o då blir de inte mycke gjort ;)

Sett fångarna på fortet nu två kvällar o vilken nostalgi de är :D hihihi...



Nu sängen för jobb i morron, o sen blir de stan på torsdag för ultraljud nr 2 blir, spännande igen :)

Carpe Diem

Svamp...

Ja hör o häpna!!! Snart äter föredetta kräsna Linda allt!!!
Tänk att vi hela familjen va ute i skogen i regnet o sökte efter kantareller... skam den som ger sig o tillslut hittade vi de gula guldet ;) En handfull gulingar fick vi med oss hem, hahaha. De räckte till en härlig kantarell macka till mig iallafall eftersom att ingen fler i familjen ville smaka...
Tänk även att Linda blev glad när hon kom hem efter jobbet o sambon hade plockat kantareller... Jag glad av svamp...
Ja inte är de helt omöjligt att resten av familjen tids nog oxå lär sig äta allt ;)



Nu ska här förvällas svamp!!!

Carpe Diem

Ljus i höst mörkret...

Klickade hem en ny lampa till matsalen idag :) Med en 50 % check blev den inte så dyr... Hoppas nu bara den passar!!!
Är grymt sugen på att börja inreda lite o göra höst, få upp saker på väggarna och så... lite lampor och ljus i höst mörkret som verkligen börjat komma, tog även me sig riktigt kalla kvällar...

Är ute i tapetdjungeln oxå, nått till hallen skulle inte skada!!! Men lätt är de inte...

Carpe Diem


Helgen...

blev riktigt bra!!!
Våra goa vänner fick en go liten tjej, hur fin o söt som helst :) Grattis!!! Lilltjejens storebror fick sova hos oss vilket hela familjen gillade :)
På lördagen blev de stan som planerat o då fick vi ju som inte planerat se de lilla miraklet :)
Shopping blev de oxå, lite kläder till sonen o lite annat grejs.. tyvärr så var det en del som måste tebax... sånt e sååå jobbigt speciellt när man bor sååå långt från stan!!! Men men bättre o byta o bli nöjd!!!

Nu sitter ja o väntar på elektrikern som ska fixa lite i hallen så vi kan riva klart o börja återskapa :) Bygg kaos igen!!! Men sen blir de lungt me byggandet ett tag, få lägga energin på familjen o dola på så att man kanske få upp lite grejer i stället :)

Carpe diem


Första helgen...

efter semestern ;)
Ikväll har vi ett "extra" barn hos oss, hur mysigt är inte de :) Börjar verkligen längta efter skrutten i magen :)

I morron åker vi till stan för att göra några ärenden o titta på tapeter, är lite shopping sugen så vi få se vad som kommer med hem ;)

Håller på o målar i garaget så att vi kanske kan få lite ordning i kaoset om de nu går... sen är hallen nu på G oxå o de känns najs!!! Den blir STOR vill ja lova eller så är de ovanan som gör de!!! skönt skulle de va om de mesta är klart när lite kommer.
Nä nu ska ja måla lite till o sen blir de nog sängen, vi låg i går o pratade lite bebis namn :) Men hur svårt är inte de...???
Ja kommer o bli sjukt spännande o se vem som gömmer sig där inne, de ja vet är att *den* är VILD o spelar ingen roll tid på dygnet, de är fullfart!!!

Carpe Diem


stugan!!!

       

               

                  

              

   

   
                
                     
 
 

Carpe Diem

Härliga semester...

håller snart på att ta slut... Nu är de "bara" en vanlig helg kvar... men men känns ändå som att de varit en kanon semester o nu när vi hann iväg två nätter till mysiga stugan med underbart väder, bad o fiske så känns den ganska komplett :)
Igår åkte vi till skellefteå för att se deras första isträning :) Med familjen isberg öberg!!! Helt sjukt va de är folk på en träning, 4500st uppskattade de att de var!!!
Intressant o sonen tyckte att de va super :)

Idag blir en fixar dag... o i morron har vi cykelfesten, sen söndag blir slappar, gruvar o ångest dag!!! Undrar bara hur vi ska kunna vakna I TID på måndag ;)

Ska bjuda på lite sommar o stug bilder sen!!!
Tänker på en vän som verkligen behöver de nu, alla kärlek till er!!!

Carpe Diem

RSS 2.0