Morsdag...

Riktig sommar värme i två dagar :D härligt!!!
Morsdag i dag och det har varit en bra sådan ;) Godisen vaknade nio!!! Hör inte alls till vanligheterna och blev väldigt chockad när jag slog blicken mot klockan... men de e klart de blev ju rätt sent i går!!!
Fick somna om en halvtimme till, väldigt skönt o sen kom en söt liten kille med en prestent och ett kort!!! Ett jätte fint halsband från snö och ett kort med fina ord och bäst av allt så hade godisen målat sååå fint i kortet ;)

Nu ska ja dra mig mot sängen vill sova i tid för en gångs skull om det går ;)

Vi hörs snart igen!!!
Carpe Diem

Glass...

Sommar o glass säsongen tar fart.. farligt ;)
Tittade på GB:s hemsida nostalgi glassar från mitt år... Kolla in priserna!!! De e ju lite skillnad!!!

              

Härligt... de va ännu roligare att titta några år framåt, för de e då jag börja minnas vissa sorter... åt ju inte glass när ja kom ut direkt :)
Minns speciellt igloo me två pinnar, då fick jag ju känslan av att jag hade fått två glassar för en :)
Pop up va oxå en favorit, de va inte förrän 1987 som daimstruten en till av favvisarna kom!!!
Bland de första var ju Top hat och den är ju tillbaka igen!!!
Oj va glassugen jag belv efter allt tittande, de har kommit o gått en del glass genom åren...
De blir att prova några nyheter och klassiker i sommar tror jag :D
Ha en bra kväll
Carpe Diem

Sådd...

Äntligen helg!!!
Nu är nästan sådden för i sommar klar :) Bara lite broccoli och sockerärtor kvar... :) Kanske lite sent men tiden har inte funnits eller nått ;)
Vilket väder de varit idag då, hytt o bytt om vart annat men de slutade ju med en fin kväll, hoppas de blir sol nu så de blir fart på fröerna :)

Ha en skön söndag!!
Carpe Diem

Mmmm...

"Sommardag" med stekt färsk strömming... kan de bli bättre, vi toppade me grillat i kväll me majs o melon till detta sommar väder!!! Nu ÄNTLIGEN är sommaren här ;) Kaffe och film får nog avsluta denna lediga kväll!!!

                             

Ha en bra kväll o helg!!!
Carpe Diem


Förskloansdag...

Små pirater och sjörövare överallt :)
Va förbi på dagis en sväng trots att vi är lediga idag, men de va jätte roligt. De firade förskolans dag idag, lite sent, men bättre sent än aldrig!!! Promenad blev de och när vi kom tillbaks hade sjörövarfabbe lämnat ett brev i postlådan, om att han hade gömt en skatt karta och en skatt på gården, så full skattjakt blev de :)


 

                     

Har en underbar  bild på alla små  pirater, men jag lägger inte ut den , vet inte om de är ok för alla!!! (får väl ta smällen på den andra bilden kanske, men jag kunde inte låta bli...) 
Söta va de allihopa!!!

Carpe Diem

Tre trevliga dagar!!!

Helgen har varit helbra!!!
Fredag efter jobbet blev de stan, och en rikitgt trevlig kväll med Malin och Frida!! Lördagen blev en solig men blåsig dag på stan på morronen. Skulle hitta lite kläder till sonen men de blev de viktigtaste och det var sockar, sen en t-shirt som ja inte kunde låta bli. De va så mycke folk på stan o ja ville hem. Så få bli en till tripp senare... Unnade mig själv lite smink, id:s mineral smink, ha vairt sugen länge på att prova o nu blev de så köpte ett kit, ha inte blivit jätte bundis me de än men ha ju bara provat en gång så... En t-shirt från monki till mig en mascara och ett nagellack fick oxå åka med hem!!



Väl hemma så blev de en sväng på marknaden, som var väldigt liten men där hittade jag en "mössa" typ, som Wilgot ska ha på dagis när de ska vara sjörövare :) Hem o göra sig ordning för taco buffe med schlageryra på folketshus, där de var 70 matgäster o jätte trevligt. Roligt att få umgås, men kvällen slutade inte där. En av sambons närmsta vänner hade inflyttningsfest så dit hann vi en sväng oxå... missade då röstningen på eurovisionschlagern men fick ju veta att Norge vann!!! Hemma i trygga händer var Godisen med moster Liza och hennes Patrik!!
Dagen idag har bjudits på rikitgt sommar, sol o varmt :) var på kalas på förmiddagen sen har de varit en riktigt slappar söndag gårdagen har gjort sig påmind tror jag ;)

 Bus... :)

  Fiska va ju hur kul som helst, nöjd kille :)

 Hoppborgen va inte fel heller!!!

Tack för i helgen!!!
Carpe Diem

Kommer ut...

Även om jag såg toppen och pinnen från päronet i soffan, o småbitar och päronsaft på Godisens pyamas i morse så fick jag verkligen svart på vitt när jag bytte blöja på honom i eftermiddag...
I blöjan låg nämligen en klistelapp från icas päron helt oförstörd!!! ...Busted...
De som går in ena vägen kommer naturligt ut den andra vägen!! Fick de bevisat för mig i dag :) hihihihi...
Men andra sidan så "fixar" han sig frukost på mornarna, när hans föräldrar fortfarande ligger o drar sig ;) går o sätter sig i soffan, är för hungrig för att bry sig om lapparna :) Det är inte första gången ett päron försvinner på morgonen men då har lapparna redan varit borta :)
Ja hahaha de är väl bra med barn som tar för sig ;)

                                

carpe Diem

Parfym?!?!?

Nu har Flarken "parfymen" börjat träda fram igen...

Nu har skitlukten kommit för att stanna ett tag antar jag, våren är likamed skitlukt när man bor i en jordbruksby :) Men de är väl bara att leva med ;)
Våren är här iallafall!!! Hoppas värmen vilja följa med tåget och anlända snart oxå!!!

Carpe Diem

Atomer!!!

Jag blir tokig!!! J*vla datorer....
Har suttit i nästan 2 timmar o skrivit massa saker, o nä då jälvas de så att allt är förgäves.... Är inte kompis med min bärbara just nu!!! Finns ju F*n inga program på den som funkar USCH o fy va arg jag är nu!!!!

Skit i allt nu blir de sängen o så få ja ta nya tag i morron, men då blir de INTE på den här datorn...

NATTI NATTI på dig från en Grymt irreterad Linda ;)

Helgen...

Blev en ute lördag iallafall trots vädret... vi va hel dag i Burträsk, på naturbruksgymnasiet. Där var de inte en droppe regn men mulet... Sambon tävlade i skotar DM o sonen tittade på traktorerna :)

                     

Faktiskt en mysig dag!!! De va Skotar och skördar simulatorer, armbrytartävling, fiskedamm, maskerad hopptävling, pobbyridning, musik, marknadsstånd, tipsrunda, skotar DM o fasta kranar, som även jag provade mm...
Tror att jag kanske ska sadla om, de här me maskiner kanske är min grej iallafall ;) Nä, men kul va de!!!
De tyckte även Godisen... Han hade övat hela morronen på att "hejja" på pappa o klappa händerna... men när de va sambons tur att tävla så sov lilleman.. :( typiskt men han fick följa me o hämta priserna iallfall :)

                                    
                             Fanns mycke kul att titta på ändå...

Jag fick dessutom träffa en gammal "kompis" :) Va ju jätte kul... Stod o tittade på maskerad hoppning o när de värmde upp osv... tyckte att jag kände igen ena hästen mycket, svart, smäcker, långman, lite skvättig sådär... Men slog som bort tanken till efter de hoppat rundan o i högtalarna hör jag... där var Itzy med ....
De va därför att ja kände igen henne... hon har ju stått i ett stall här i Flarken en stund, jag var där o hjälpte till, borstade o dolade o red henne några gånger för att se vad hon kunde, "vänja" henne osv... hon har nämligen inte haft ett så lätt o roligt liv ett tag, men nu såg de ut som att hon hade det bra :) Gick in i stallet en stund  o gosade lite, tyvärr så hittade jag inte igen ägaren hade varit kul att få prata med henne!!! 

                                        Goa Itzy :)

Efter en heldag i Burträsk så blev de hem till västbyn till mamma o Matz på middag och umgås med Syster o hennes familj :) Kul att de är i Flarken, största anledningen var att Tyra skulle på skoaffär´n i Ånäset o köpa skor så då åkte de från stan o dit, inte illa men hon fick jätte fina skor :) En trevlig kväll me grillat o sånt ;) Söndagen var lugn avslutade den med att se Twilight , ett bra slut på helgen alltså ;)

I morgon ska vi till tandläkaren första gången med Godisen o sen på 18 mån kontroll!!! Så i morron blir en hel ledig dag :) Få se vad som hittas på :)

Carpe Diem

Igen...

I går såg vi på Twilght igen :) Lika bra minst som förra gången nu e ja inne i twilight igen, "yran" hade ju lagt sig lite men men... Grymt bra är den!!! kan nog se den ett ex antal gånger till ;) 

   

http://www.youtube.com/watch?v=8B6qXqUS1ho&feature=related

Lägtar till November, då blir de premiären som gäller ;)

Carpe Diem

Ny Idol!!!

Fick en ny idol i kväll :)
Råkade slå på talang 2009 i slutet o fick ju höra Erik!!!
Så himla bra kille, föll verkligen mig i smaken, så där obrytt kaxig, lugn, skön stil och väldigt bra röst!! Bara tretton år... kan bli stor!!!
klicka  på länken o kolla in själv, han är sista deltagaren i programmet så klicka i slutet!!!

Sjunger i´m yours och spelar uckulele fick ett leende på läpparna iaf!!!

http://tv4play.se/noje_och_humor/talang?videoId=1.986129

Carpe Diem

"ledigdag"...

är de då man ska hinna allt lr...??? Har varit ledig idag men de känns som jag jobbat dubbla pass... :) Är hopplös, när jag äntligen är ledig så ska allt o lite till hinnas för att jag är ledig... är fortfarande inte klar med de jag tänkt, o får "ångest" när jag tänker på allt som måste göras förr eller senare!!! Är de så de ska va en ledig dag???

Men dagen har varit jätte trevlig o mycke har blivit gjort så de e väl bra även en "egen" tid i kväll då de blev promenad, så i morron en de jobb igen!!!
Måste njuta mer kanske o framförallt låta sig njuta ;) 

Carpe Diem

Irretation...

Känner att jag blir irreterad... tycker kanske att vissa saker bör skötas bättre som dessutom är så viktigt, jag hoppas att det finns en bra förklaring visst kan vissa saker hända men de här kändes inte så bra...

Sen blir jag väldigt irreterad över att det inte verkar vara någon stor prioritet att våra barn ska vara trygga på förskolan... Det har lovats hit och dit men tyvärr så går andra ställen före, vilket är väldigt tråkigt när vi har en sån fin by och utveckling. Det handlar ju om vår framtid BARNEN!!! Jag hoppas verkligen att ett staket kommer upp snarast innan det händer något barn något... När de väl kommit på att vägen är intresant kan det gå väldigt fort!!! Tycker verkligen att säkerheten bör prioriteras högre!!! 

                                

En irreterad tjej i kväll, tur att det brukar gå över lika fort som det kommer  ;)

Klick!!!

Köpte ju en kamera förr förra helgen... ÄNTLIGEN!!! Har väntat ett tag nu!!! Den vi hade tänkt var slut, men de förstår jag med tanke på priset men de blev den här till ett bra pris oxå!!! 

           Digitalkameror - System Sony DSLR-A200 kamerahus

Är nöjd med köpet i allafall, nu kan ögonblicken fångas :)
Hur kul som helst har dock inte hunnit läsa en sida i handboken så ja tänkt ta den till sängen i kväll... få se hur många sidor jag hinner, o hur mycke jag förstår, innan john blund kommer. Vilket brukar gå rätt fort när huvudet nuddar kudden ;)

Carpe diem


Kuligheter...

I Torsdags va de ju valborgs... de firades först med grillning o sen majbrasa på folkan, vår sånger o massa surr :)

     

Fredagen va lite spännande... hade fått ett brev i lådan att vi skulle träffas fem tjejer på snickeriet i Flarken... de slutade i allafall med att vi besökte Umeå där vi åt kina mat (riktigt gott hade verkligen längtat etfer kina), sedan blev de en drink på olles uteservering o sen vidare på bio slumdog millioniare... grymt bra!!!

                           

Men kvällen var inte slut än utan de blev olles igen, de va inte mycke som va öppet. Men vi hade riktigt roligt o kvällen tog slut halv 4 på morronen när jag steg ut bilen hemma :) Måste verkligen göras om o då få vi fylla fler bilar med mer tjejer o kanske komma hem en timme tidigare eller så inte ;) Va rätt trött i går :) Men igår blev en lugn dag hemma!!! Fick besök av syster L till Robinson!!!

Vilket underbart väder vi har haft i helgen, har varit ute hela helgen, rensat rabatter, planterat blommor, krattat, tvättat och städat bilar, bytt däck o lekt o cyklat så klart!!!

           
                 ...motorcykel sväng hanns oxå med... uppskattat vill ja lova :)

En riktg kanon helg med topp väder, vilket har satt sina spår på snön som knappt finns kvar på gården längre ;) Ser framemot fler soliga dagar!!!

Nu har nyss godisen badat o snart e de lunch dags, efter sovstunden blir de kalas hos Tim för hela slanten!!!

Ha en jätte bra dag!!!
Carpe Diem


Premiär i den svarta...

Idag händ de... ;) Premiär kisset i pottan :) hahaha...
Han har suttit där, godisen alltså ett antal gånger men inget har hänt men i dag så, lite chockad blev han men kul var de :)

Nu blir de soffan o Robinson!!!
Åter kommer om helgen sen har haft massa kul!!!
Carpe Diem

RSS 2.0