Valborgsmässoafton...

Idag säger vi hejdå till vintern och välkomnar våren!!! Helt underbart o vilkent väder sen... :)
De är lite luddigt varför man firar Valborg kan jag tycka de har varit lite olika genom tiderna men jag tar de som att vi välkomnar våren ;) För nu e den verkligen HÄR :) !!! O sen att man är ledig första maj e ju inte helt fel heller ;)

Ha en trevlig valborgs!!!
Carpe Diem

Stormsteg...

Maj närmar sig med stormsteg :) När de är maj är våren här på rikitgt o då går de super snabbt till sommaren :) Ett tecken på maj är majblomman... Jag har köpt, visst ska du oxå köpa...?? om du inte redan gjort de...  Sveriges största barnhjälpsorganisation som vill förbättra barns villkor och bekämpa barnfattigdomen i Sverige!!! De om något måste vi verkligen stödja!!! Barn stödjer barn!!!

                
                             Årets Majblomma är riktigt fin!!!
Carpe Diem

Tystnaden...

Shit va de ha hänt mycke för sonen under helgen jag varit borta känns de som... bara för att man inte träffaf honom på fyra dagar!!! Pratar massa mer säger massa två ordsmeningar o börjat me massa ansiktsuttryck o bus framför allt ;) Jätte roligt att komma hem är de iaf o väldigt nyttigt att få sakna familjen oxå, så mycke pussar, kramar o bus blev de idag!!!

Diskade o grejjade efter maten o de va sådär "skummt" tyst hemma... var säker på att han såg tv för han sprang iväg till rummet... tillslut hör jag ett gott skratt närmare från än rummet, så jag går o tittar efter vad han har så kul åt... o sen förstår jag ganska snabbt vad de var... jag antar att en bild säger mer än tusen ord...  hahaha kan ju inge annat än att små skratta!!!

     
Nu börjar busen bli allt fler o ja antar att de blir fler ;)

Carpe Diem

Länge sen...

Nu var de länge sedan jag hann blogga ;) Massa jobb hela veckan o helgen... Men riktigt roligt jobb på mässan, massa härliga possitiva komentarer både om oss och om våran monter :)
De va lååånga dagar, sena kvällar och tidiga mornar, men rikitgt roligt!!!
Fredag kväll blev de travet v65 o de va ju hur kul som helst fick in 5 rätt o dagens dubbel :) De sprack på sista loppet då ettan vann som jag i och för sig sa redan lopp tre, därför satt jag in den på dagensdubbel o de gick ju in ;) Men jag grämde mig en del att ja inte satt ettan på kupongen då hade de blivit sex rätt o blivit mer pengar nu blev de bara 113kr men de e ju bättre än inget, så nästa gång blir de v75 där man kan vinna mer ;) Så en sväng till travet igen är givet, adrenalinet pumpade!!!
Lördag kväll blev lugn, grillat o vin hos syster, robinson och så ska de låta, Caroline af Ugglas va ju me, kan inte nog säga hur bra hon e, blir glad :) Efter hoppackningen av montern på söndag var de en lite sliten Linda som återvände hem :) Smörgås tårta o en varm dusch o sängen avslutade kvällen :)

Lite bilder från vår monter på Trädgård norr mässan...


                         
Lite rörigt var de under bygg kvällen på torsdagen innan de började ta form ;)                                                

                                          
                                 Jag och Anna o vår fina outfit :)

     
Slutgiltiga resultatet blev vi nöjda över trots att vi inte rymde allt som vi tänkt, montern va lite mindre än vi trott ;) Men blir de en nästa gång får de bli en storlek större... En helg fylld av jobb o skratt har de varit!!!

Carpe Diem

Pärlan...

Har haft en otursdag idag tror jag... massa små små otur hela dagen, började med ont i halsen fortsatte sedan med klämt fingre, skurit mig, halkat på snön (hann rädda upp de, men de såg nor riktigt kul ut), tandvärk i en visdomstand som e på G, o sist men inte minst i slutet på dagen upptäckte jag att jag tappat min pärla på tanden... :( bara limmet som e kvar känns jätte konstig för den ha ju suttit där i mååånga år nu...
Så en ny känns ju aktuellt faktiskt. Ska passa på att bleka tänderna lite o sen blir det nog en ny pärla :)

Frågan är bara vad, ska jag gå på samma en diamant eller ska jag välja något nytt??


                         

Måste kolla upp vad som finns nu tror jag... Så kanske blir de två tandläkar besök inom kort en rolig o en mindre rolig ;)

Nu ska ja isäng i morron blir nog en lååång dag, hoppas jag inte är lika otursförföljd i morron ;) är lite nervös inför helgen, men de går nog bra, ska ta bilder så ni får se från mässan...
Sov gott
Carpe Diem

Trädgård norr!!!

Imorron är de dags för jobb igen planering o packning till mässan står nog först på prio...
Vi ska vara me på trädgård norr mässan i Umeå på fre - sön...
ska bli väldigt spännande o roligt, men grymt nervöst... hoppas hoppas att montern blir bra o att allt klaffar, så på jobbet är de mest mässan som cirkulerar i huvudet o på torsdag är det byggdag... 

http://www.tradgardnorr.nu/index.html

Så är du trädgårdssugen i hegen så ta en trip in till umeå låter som att de kommer vara massa spännande och intressanta "utställare"

Nu ska ja packa ihop någorlunda för morron dagen så allt hinns med, blev en sen dag hann bara hem o in o sen dags att vända o på möte... men men de e kul att de e mycke som händer :)

Natti natti på dig!!
Carpe Diem

Klipp...

Dag på stan eller åtminstone på lassa...
Prick testet visade iaf inget så ingen allergi står bakom mina utslag... skönt, men hade ändå varit skönt att fått ett svar o veta vad de är, men förhoppningsvis så fortsätter de att lysa med sin frånvaro :)

Nu känns håret åtminstone fräscht igen ;) Grymt skönt att bli ompysslad i 2,5 timme o dessutom få avnjuta massage under shamponeringen hade gärna suttit där extra länge :) lyx... vill man gärna unna sig oftar om de gick ;)

Carpe Diem

Radio!!!!

Den som väntar på något gott väntar....

Äntligen har jag fått min radio :) Köpte den för ett antal veckor sen... Hann ta den innanför dörren och höra radions klara toner och sökande av kanaler i sisådär 30 sekunder sen small de till o den hade endast myrornas krig fast i radioform... typiskt, men de va ju bara att ringa o lägga undan en ny trodde jag... NÄ den va ju slut såklart... Beställdes efter igen och försenad på de... men Nu är den hos mig igen o spelar som aldrig förr o funkar gör den än iaf ;)
Har saknat en radio i köket lääänge men nu står den där på bänken o pryder sin plats, liten o smidig... Nöjd tillslut med mitt köp iaf ;)

                 

Carpe Diem


En ledig dag...

Dagen idag var en "ledig" dag :) Den började med ett besök på arbetsförmedlingen vilket gick snabbt för en gångs skull :) Så jag o Godisen passade på att åka o hälsa på hans farmor, farfar o farbror på jobbet o de uppskattades från alla håll!!!
Hemfärd o kaffe me Karro, sovdags för Godisen o städning för mig :) Sen var de dags för middagslagning o bakning :)
God middag o efterrätt väntades när sambon kom hem...

                                            
                     
                   
           Uppskattat med kaka.. o dessutom en måndag... de e ju inte alla gånger de händer... =)

Hade ju inte hunnit vara ute o njuta av solen så utgång o cykeltur blev de efter middagen... Godisen ville inte sluta cykla såklart när vi kommit hem så då tog vi ut stora tramptraktorn o drog han i den en stund gick över till grannarna så Godisen o E lekte en stund o sen hans de me en cross sväng oxå... Sambon som ett barn på nytt när han fick igång crossen ;) o Godisen snabb på att vilja me på en åktur...

                                                          


Kvällen ha ja försökt städa de sista o hinna de som skulle hinnas så de e ha varit min lediga dag :) inte så mycke "ledigt" men.. hahhaha skönt att fått gjort det nödvändigaste iaf... finns ju massa mer... men de ta ja en annan dag eller dagar ;)

Imorron bär de av till stan ska på lassa o göra pricktest o träffa läkaren!!! Känns bra o hoppas att de blir bra oxå!!! Efter de så väntar klippning som jag sååå länge väntat på ska bli spännande men famförallt skönt att få fräscha till håret :)

Ha en bra kväll
Carpe Diem


Lååång dag...

Så har jag kommit hem från ikea... en lååång men trevlig dag :) Gått i 7,5 timmar med en lunch paus på typ en halv timme ;) Men ingen stress ha de varit iaf... men ja undrar hur många steg som tagits idag???
De finns ju såå många butiker runt om i Birsta oxå, skulle varit skönt om man hade fått sovit en natt där lr så, men de få bli nästa gång!!! Syster fick tag på allt hon skulle ha utom en grej... för mig blev de lite små grejer men inte alls så mycke o de va ju de som va tanken, trodde dock inte att de skulle hålla sig men de gjorde de ;) Köpte lite glas bland annat behövde lite påfyllning efter några "klirrningar"!!!

I sundsvall var de sol men storm, o här hemma verkar ju april vädret hålla i sig :)
Sjukt trött nu så ja tror att de blir till sängen nästa steg bär!!!
Återkommer säkert imorron när ja e piggare ;)

Natti natti
Carpe Diem

Nytt hem...

De har varit dålig uppdatering ett tag men kanske blir de ändring... ha varit rätt mycke o har haft huvudet fullt av annat så har inte haft nått "vettigt" eller "ovettigt" att skriva om :)

Ska på Ikea en sväng me syster i morron hon ville ha sällskap så jag följer med som moraliskt stöd, o kanske följer de med nån liten grej hem inte för att de bör göra de men ja vet ju hur de är ;)

Till något helt annat!!! Jag vet en fantastiskt fin katt som vill ha ett nytt hem!!!
Han e en "riktig" katt stor o fin... rumsren, kastrerad, vaccinerad och öron märkt... Bosse vill komma till ett hem där han kan få lika mycke kärlek som han har fått nu o möjligheten att få vara både ute och inne :) Om du känner att du eller din familj vill ha en till familjemeddlem så är Bosse ett bra alternativ... Min syster dotter är dock inte alls lika förtjust i tanken att Bosse ska flytta så drömmen skulle ju vara att Bosse fick komma någonstans där det finns möjlighet att hon kan hälsa på när de är förbi här o hälsar på kanske!!!

Bosse finns på blocket om du vill se hans lurviga hårsvall ;)

http://www.blocket.se/vi/21217303.htm?ca=2_s

Ha en riktigt bra helg!!!
Carpe Diem

Påsken!!!

Så var de påsk helgens sista dag...
Hade tänkt åka iväg till holmsund o bada idag... , men de få bli en annan gång känner att vi vill va hemma, ha åkt runt heeela helgen o ska iväg i em en kortis till... så hemma blir de idag, holmsunds badet finns väl kvar ;)

Som sagt så har de varit en jätte rolig helg, men intensiv, o för tillfället är de blåhimmel o sol oxå, härligt med fint väder idag oxå, fick ju fint i går hela dagen när vi var i Åkullsjön. Pimplade, åkte fyrhjuling, åkte skoter, åkte traktor, grillade, åt god mat, busade osv, kan säga att godisen slocknade så fort han nuddade barnstolen i bilen;) Men de va en  trevligdag!!! Fredag var vi i skäran o hälsade på hos Familjen Öberg / Isberg, åt god mat och surrade... Familjen Nordholm va oxå där så barnen lekte för fullt!!! Sov i skäran o på lördage blev de en trip ner till havet till Mamma o Matz där de oxå blev godmat såklart, men vädret var inte lika gott...
Så idag blir en lugn dag hemma o invänta arbetsvecka!!!
Några bilder från helgen, måste glömt att jag har en kamera för den kom inte fram så ofta, o när den kom fram var de oftast för sent... :) Men här är lite bilder iaf :)

                       
                       
                                               
Carpe Diem

Glad Påsk!!!

Våran familj vill önska Dig en Glad Påsk!!!
Hoppas att påsk helgen blir super, med fint väder, godis och god mat ;)
De där med vädret började kanske inte så bra idag men... de kommer fler dagar!!!

                     

GLAD PÅSK!!!
Carpe Diem

Blåkulla?!?

I morron är de skärtorsdag = kortdag på jobbet o början på påsk helgen!!!
Har städat hemma ikväll o fått fram de sista påskriset :) Så nu kanske ja slipper städa allt för mycke i helgen o bara njuta...
Vad har ni för planer för påsken???
Nån mer än jag som tänkte ta kvasten en sväng i morron?!? ;)
Hoppas att de kommer förbi några påskärringar o gubbar i morron de e sååå gulligt, jag smälter... Minns så väl när jag var gravid o de kom ett gäng påskkärringar förbi till oss, ja tyckte att de va så söta så när de gick så började de rinna tårar o ja snyftade fram till sambon... hur söta va de inte... :) hahaha ja de e ett minne de... undra om de kan ha nått me hormonerna att göra... ;)

                                  

Ha en jätte bra skärtorsdag o helg!!
Carpe Diem

Pyssel...

De var Påsk pyssel på kapellet ikväll :) Jag gjorde en tupp i filt att hänga i riset som såg mer eller mindre galen ut med vingarna på sne o ett mindre o större öga, men den blev faktiskt riktigt söt ;) Sen en godis skål oxå i filt som sambon började på som jag slutförde, (han gav upp...)  ;) De va roligt o massor med barn o föräldrar var där!!! Ja nu närmar sig påsken dag för dag hoppas vi får lite bra väder under långhelgen oxå...
 
Fick med mig hem idag två påsk pyssel som Godisen gjort på dagis oxå... Hur söööta som helst, mysigt nu när han kommer hem med saker o ännu roligare blir de väl när han kan göra ännu mer själv!!! De fick varsin plats i köket iallafall :)

                  

Carpe Diem

Fjädrar...

Nu börjar söndagen lida mot sitt slut oxå o en ny arbetsvecka tar vid... dock en kortvecka i veckan :) Skärtorsdag på torsdag de betyder kort dag o påsk!!!
Efter middagen tog vi bilen till skogen för att plocka lite påskris :) Började fixa lite ute men insåg att ja måste köpa lite mer fjädrar... Så nu är de börjat ute så i vecka är de väl dags att ta sig an inomhus... en vårstädning skulle inte vara fel ;)

                                        

Har även pysslat lite med att göra "vår" i vårt skafferi... less på de gammla, ombyte förnöjer ;) ...

                        före...   efter...

Läste även att väldspremiärdatumet för den kommande 2:a filmen av sex and the city är bestämt... 28 maj nästa år!!! :)
Då tjejer blir de en bio kväll igen... eller hur?!?!? :)

    

Ha en bra vecka!!!
Carpe Diem


Övernattning...

Går kvällen spenderades hos Daniel, Miriam o Tim!!! De blev lek, Robinson, bastning o spel... en trevlig kväll!!!
Sen var de dags att bege sig hem... Miriam "insisterade" med att Godisen skulle sova kvar, han sov ju lix så gott när vi skulle hem... Efter en liten fundering så blev de så :) Kändes väldigt konstigt att gå hem själv speciellt när de blev så "impuls" ...
Vaknade i morse åt lite frukost o sen iväg o hämta hem sonen :) De hade gått jätte bra, roligt!!! Ja de lär ju inte vara första gången de blir "sov" kompis :) Nu håller de små på att bli stora ;)

Härlig dag idag sol o fint, passade på att vara ute sen blir att åka till Jonas, Frida o Felicia en sväng där Erica är med barnen ska bli kul att träffa dem de va ju ett bra tag sen!!!


Ha en fortsatt bra söndag!!!

Carpe Diem


Efter regn...

... kommer solsken!!! :)
Sååå roligt, är sååå GLAD just nu, visste att de skulle lösa sig på ett eller annat sätt!!!
Mitt råd Ta hand om varandra!!!
Carpe Diem

                               

Så ska de låta...

...såg vi ikväll :) Bra som vanligt... Sara Löfgren rockar... Me like :)

Så här ska de oxå låta.. Snacka om grym kille!!!
Va me på talang ikväll, ha sett honom förut på youtube, grym som sagt!!! Lyssna själv o njut!!!

http://www.youtube.com/watch?v=1LAhL8EKlVs

Ha en bra helg!!!
Carpe Diem

Sommar...

sommar grejerna har kommit in på Ikea...
Så härligt nu när de börjar komma in vår o sommar nyheter i butikerna!!!
Blir snart att åka ner till Ikea o passa på att ta en mini semester i Sundsvall, ska bli skönt, bara att hitta en helg som passar o de e ju inte de lättaste men...
Ett urval på vill ha listan kanske... ;)

SOLIG Nät VÄNÖ FåtöljRAMSÖ ParasollSOLIG StrandväskaSOLIG Serveringsskål       SOLIG Serveringsskål    SOLIG bringare med lockSOLIG Korg med handtag

Musik...

De spelas mycke musik på jobbet... en salig blandning av annorlunda o mindre annorlunda musik :)
Idag så tog jag med mig lite musik oxå... tänkte låta mina arbetskompisar få njuta av lite Carloine af Ugglas o Frida Hyvönen :)!!
Tror tyvärr inte att Caroline uppsakttades så mycke, de va nog bara jag som gillade den... fast de va bara några få låtar som va bra, janis joplin på svenska albumet e bättre... men Frida upskattades desto mer speciellt av "chefen" :) Så massa musik blandat med palntering o skratt har dagen bestått av!!!

Här är en av Carline af ugglas låtar från Janis Joplin på svenska, där hon själv har tolkat och översatt några av Janis låtar!!! De va efter den skivan som hon började skriva egen musik på "riktigt"
http://www.youtube.com/watch?v=BaexxKerq_c

Blir nog att fixa en riktig bland skiva till i morron oxå tror ja :)

Kram på dig!!!
Carpe Diem
               
                              
                                                  
                   
                    

JAAAAAAA!!!

Glömde ju... belv sååå GLAD när ja kom hem från jobbet :)
Skattedeklarationen har ju kommit... o som jag har gruvat, brukar ju alltid måsta betala tillbaka o nu har jag ju dessutom varit mammaledig o där dras de ju inte alls så mycke skatt så jag var nog mer nervös i år för hur hög summan skulle vara...
Men ja ha oroat mig helt i onödan!!! Jag fick ju TILLBAKA pengar JAAAAAAA!!! så glad för varje lite krona!!! Känns ju super, nu får jag lite extra semester pengar o de e ju perfekt när jag inte ha nån injobbad semester heller :) Så ett stort leénde på läpparna...

                 

April April...

...Din dumma sill, ja kan lura dig vart jag vill... :)

                   
Jag har faktiskt inte hört de orden idag... inte än iaf ;)
Annars så brukar jag bli lurad elle åtminstone nån som försöker ;) men denna första april dag är ju inte över än!!! Idag är ju en dag då de är "lovligt" att luras så igentligen bör man väl passa på...
1 april redan... ja som sagt dagarna går fort nu!!! Nästa vecka är de Påsk... måste ta mig ut o plocka lite påskris, få ta en lånpromenad i helgen kanske!!!

Har du blivit lurad idag o vem blev du lurad av??
Om inte så är de bäst att vara på sin vakt resten av kvällen de tänkte ja iaf vara hihihi!!!
Carpe Diem

Jord jord jord...

De finns rolia saker o mindre roliga saker på jobbet :) Idag ha de varit en mindre rolig uppgift ;) ha typ fyllt jord i krukor heeela dagen... :) Men men de e ju ett måste för i morron kommer de MASSOR av plantor/växter som ska planteras så de kommer att va tempo som gäller i morron, hoppas ja e lite piggare, va såå trött idag...
Men dagarna går ju så fort o kvällarna springer förbi... Är de klockan som gör de eller?!?!? Hade tänkt att vi skulle hinna ut efter middagen men så blev inte fallet, sent hemma o sen sprang klockan iväg så de blir bad i stället!!!

Tog mot blombilen me Miriam i går kväll på andra jobbet, de e riktigt trevlig o gå in o handla i bilen, få se allt som man sen ska jobba med, man får grym inspiration!!! Synd bara att ja inte ska vara där på öppningsdagen o hinner njuta av alla fina blommor, men nästa vecka kanske de blir nån dag, ska bli kul!!! Hoppas verkligen att öppningen blir super!!! Stannade av en snabbis idag o de e riktigt fint o speciellt nu när de börjar komma in blommor oxå :) 

Nu ska ja försöka hinna de som inte blev i går få se...
Ha en jätte bra kväll!!!
Carpe Diem

                   

RSS 2.0