Vinst!!!

Härlig helg har de varit. Gårdagen blev de bad i Holmsund o sen vidare till syster där de blev hockey som slutade med vinst till Skellefteå :)
Godisen och hans kusin gick ut uppklädda o sminkade i området för bus eller godis ;) Lät som att de va riktigt roligt!!! Men bäst va nog besöket på godis huset... mamma hit måste vi åka igen!!! Stora ögon över allt godis som fanns där :)
Dagen idag blev lång och ljusare på morron men mörkret kom ju sååå tidigt nu, känns mindre roligt. Delvis av listerna har kommit upp i hallen så nu väntas de bara på salningar!!!

Nu blir de bio för mig o sambon, lovely!!!



Carpe Diem

Julklapps start...

...då va de startat med julklapps handel iaf ;) Sonen, bebis, o två barn till är klara!!! Skööönt.
Ha som försökt samma som alla andra år bestämma mig att vi skulle börja i tid i år så att vi slipper springar på stan i högtrycket med en minivini... Men som sagt de e mååånga kvar, men ja kanske få testa på nätshoppingen mer!!! Har man bara ideérna klara så går de ju snabbare!!!

Spindlarna ha varit framme hemma o "nätat" både lite här o där :) Sonen dock med skräckblandad förtjusning... han är lik mamma, lite känslig mot saker o ting, lite lätt skrämd, måste verkligen passa sig!!! Fick sig iallafall en sklettdräkt att "terapia" sig i lite :) Den va faktiskt uppskattad!!!

Nätet uppe, pumpan på bordet, ljusen tända o redan haft besök av 6st bus eller godis barn, blir nog en toppen helg!!!

I morron blir de nog bad i holmsund :)



Carpe Diem


Morron bestyren...

jag verkligen velat se med egna ögon... men "sopgubben" fick sig nog ett gott skratt :)

Vaknade upp vid 5 i morse o tänkte ha de snöat så mycke i natt så att de skottar eller så, för de levde om så mycke ute, men då slog de mig att de va ju sopbilen som tömde soporna, som vi glömt ställa ut... puttade lite lätt i sambon för att höra efter om han ställt ut soptunnan... hörde bara ett mindre fint ord o sen en sambo som slänger sig över både flickvän och son, nerför trappen o ut, i bara kallingar o utan skor, jag hörde hur han drog ner tunnan till vägen o fick sen de bekräftat när jag pratat med honom. Där stod han i bara kallingarna med x antal minus o viftade som en tok så att "sopgubben" skulle se han!!!! Hahahahaha!!!
Men de va värt de, sopbilen kom o tömde vår tunna vilket vi tackar för, vet inte annars vart vi hade fått he våra sopot till nästa tömning!!! Undrar bara vad han tänkte ;) Får säkert veta så småningom eftersom att min plastpappas bror jobbar som "sopgubbe" o han brukar ju inte vara tyst, så jag tvivlar på att de va han som körde idag för då hade vi nog redan fått ett samtal!!! :)

En morron som började lite kul för säkert fler än oss, men i tid till jobbet och så snabbt uppe ha nog aldrig min sambo varit :D!!!!! O när jag gick på förskolan med sonen såg jag spåren, fotavtryck i trappen!!!



Carpe Diem

37...

Är inne i vecka 37 nu... de närmar sig :)
Va på UL idag o de såg stabilt ut ;) Känns bra, känns som att den här gången kommer ja kanske gå hela vägen ut o få starta igång själv vilket skulle va jätte skönt, men lite nervös blir jag ju... hihihi nu känns de ju helt nytt igen då!!!

Ska in igen om två veckor o de blir sista kollen, då ha jag ju gått in i vecka 39 så då är de verkligen nära!!! Fick Wilgot 37+4 så i vecka 38 kom den lill godisen, de är nästa vecka...

Känns bra, hallen nästan klar lite lister kvar, huset städat från allt slipdamm så nu kan vi ju ägna en tanke åt vad som komma skall o kanske skruva spjälsäng o börja tänka på vad som måste fram :)



Carpe Diem


De tar sig...

...efter tio år tillsammans!!! :)

Min sambo kanske inte är känd för att vara den mest romantiska i hela världen...
När vi nyss hade blivit tillsammans för tio år sen, ny kära o livet lekte satt vi i hans mörkblåa mercedes 190:a o lyssnade på musik, lite hårdare vara :) Plötsligt säger han att åå ååå vänta älskling så ska jag tillägna dig en låt!!!
Ååå tänkte jag o lutade mig tillbaka i sätet o tänkte nu kommer de nått riktigt fint!!!
Men ja hade ju glömt vem ja va tillsammans med ;)

På hög volym började nu Die die die my darligng med Metallica eka från högtalarna!!! De va den fina låten jag fick :) Sen har han vid ett senare tillfälle oxå "gett" mig en markoolio låt med mindre rolig text...

Så här om dagen kom han hem o gick till datorn o satt sig, sen sa han så fint: ...efter tio år tillsammans, ett barn... osv är de väl dags att du får en ny låt... jaha tänkte jag...
Jag satt mig vid dator o klickade på play... väntade o väntade, men bara en fin låt med väldigt fin text sjöng ur datorn... men hela låten väntade jag på att nått skulle komma :) hahaha Ja de tar sig med åren tydligen ;) Kärlek!!!

http://www.youtube.com/watch?v=LjhCEhWiKXk

Carpe Diem

Dagen...

...har bestått av mest...



Så här känns de ;) Men mycke ha vi hunnit idag, skönt skönt!!! Fortsätter i morron så de blir klart då blir de "lull lull" för hela slanten!!!
Sen blir de att hitta på roliga saker några helger nu tror ja!!! Men vi ha ju ätit lördagsgodis i kväll o de e ju ett plus på rolig skalan ;)

Carpe Diem

Tapeter!!!

Även om hela familje är kräk less på renovering just nu så kan ja inte låta bli att drömma o titta, de finns ju sååå mycke fint ju!!! Men man ska väl fortsätta drömma i allafall :)








Titta här är ju den randiga tapeten i färg som jag ville ha i hallen.. undra om ja ska säga till sambon att vi ska byta nu ;) Synd att den inte fanns när vi köpte våra... men men de blir nog bra ändå!!!


Hade barnrummen varit klara hade de varit stor risk att dessa tapeter hade hamnat i sonens rum!!! Lovely!!!
 

Eller dessa är inte dumma heller, va ritktgt fina i vit svart oxå!!!


Hur kul va inte den här då!!! :D

Nä, de ä väl dags att sluta drömma o kanske göra hallen klar!!!

Carpe Diem


Tänkvärt!!!

Dagen igår var en bra dag...!!! O de känns som att ifag oxå blir de :) Solen skiner ju oxå o de gillas!!!

Var i väg på föreläsning i Robban igår kväll, bra, intressant och inspererande!!! Även om de va mycke man "vet" igentligen så behövs det få höras flera flera flera gånger o sen viktigt att påminna sig själv oxå :) Man lär sig alltid något nytt och blir aldrig fullärd, gäller bara att va öppen, lyssna och tro på sig själv!!! (kanske inte jämt de lättaste men..)

Känner mig nöjd med livet trots att det hela tiden går upp och ner, men hur skulle de vara om de inte va så då...

Skickar en extra varm tanke till två stycken som har haft och har det tufft just nu med mycket tråkiga besked och sjukdomar!!! Men som du ofta skriver, dagen idag är vår ta vara på den och njut!!! Tankarna finns hos!!!



Ha en super Torsdag!!!

Carpe Diem

Recept!!!

Bröden blev goda o sen kan jag gärna bjuda lite på min barndom oxå :) Så här kommer recepten på morotsbröden och broccoligratängen ;)

Broccoligratäng:
5 dl makaroner gammeldags
ca: 300g broccoli
2 paket bacon
ostsås:
1 msk margarin
1 msk mjöl
ca: 2,5 dl mjölk 1 dl riven ost
salt, peppar o lite paprikapulver

Koka makaronerna. Koka upp broccolin i vatten och lite salt snabbt, stek på baconet litegrann låt rinna av på papper. Smöjr en form, lägg broccolin först, sen hälften av makaronerna, sen två tredjedelar av baconet, resten av makaronerna sedan ostsåsen på de och överst de sista baconet.
Ostsåsen: smält smöret tillsätt mjöl späd med mjälken låt koka nån minut, ner med osten och krydda. Gratinera i 225 - 250 grader tills baconet blivit knaprigt!!!

Morotsbröd:                    
25g jäst
5 dl ljummet vatten
1 dl solroskärnor
1/2 dl linfrön
1/2 msk salt
1 msk sirap
2 rivna morötter jag tycker att man minst kan he i 3 utan problem
13 - 14 dl dinkel fullkornsmjöl
Pensling och garnering, ägg och solroskärnor

Smula jästen i en bunke tillsätt ljummet vattten rör om så att den löser upp sig, tillsätt allt utom mjölet och rör om. Häll i mjälet i omgångar och bearbeta tills den är fast och smidig. <spara lite mjäl till utbakning. Låt jäsa 40min. Stjälp upp degen knåda smidig och forma till en rulle skär i ca 20 delar beroende på hur stora bröd du vill ha. Rulla till bollar lägg på plåt och låt jäsa 30 min till. Pensla på ägg och solroskärnor sen grädda.
225 grader ca: 10 min i mitten av ugnen



Låt smaka :)
Carpe Diem

Bröd...

Efter en toppen måndag så hoppas ja veckan fortsätter så :)

Golvet börjar ta form o igår åt vi nosatalgi middag :)
Broccoligratäng... minns de som igår från ja va liten, men de va dock ingen favvo mat då, men ååå va gott de är o tankarna åkte tebax flera år ;)

Idag håller ja mig inne me risk för att blåsa bort ;) De ha verkligen varit en blåsig höst...
Sitter o väntar på att morotsbrödet ska jäsa färdigt så jag får nått i magen, den börjar säga till att depåerna bör fyllas!!!

Annars på schemat står väl, tvätt, söka igen lite papper, slipa spackel, måla, och lägga golv... få se hur mycke ja tar tag i... hahaha... Men prio blir att mysa me sonen när han kommer hem :D

Ha en toppen Tisdag!!!

Carpe Diem

Löv...

Vi började, men då kom snön... nu är den borta igen så vi kanske kan fortsätta få bort lite av all vår vackra höst ;)

                            



                               



Carpe Diem

Tar...

tebax ALLA glädje rop...
Känner mig bara tom o grymt less, tror planen sprack...

I morron måndag och en ny vecka :)

Carpe Diem

Woohoooiiii!!!!

Allt i hallen är helt färdig målat!!! :D Nu ska de börjas med golvet!!! Yes yes yes, de tar sig nu e de inte mycke kvar, hoppas "planen" håller!!!

En söndag full i jobb, men de e de ju värt o godisen fick ju ha roligt hos farmor o farfar!!!

Ha en underbra kväll!!!

Carpe Diem

Tur att vi har proffs hjälp i hallen!!!

Hur skulle vi annars bli färdiga :)

                                     



               

                                  

                             

Nu lördags godis o bil spel :)

Carpe Diem

Drömmer...

... mig bort...



Vill HAAAAA!!! De e mycke ja skulle vilja ha just nu men man ska ju aldrig sluta drömma ;)

Carpe Diem

Härliga Fredag!!!

En riktig vinter dag med solen framme!!! Snön vi fick i går ligger kvar... o de ha verkligen känts att vi bor på landet... Har knappt gått att andas ute, de sprids på åkrarna och vinden bestämde sig för att blåsa presic mot oss tror jag :) Men vi njöt av vädret ändå!!!

Ikväll tog vi oss en vilar kväll ett tag, tände massa ljus som lyser för fullt o kröp upp i soffan tillsammans efter god mat!!! Lovely, de är ju så här de ska va jämt, myyys :)
Nu ska sonen krypa i säng o för oss blir de väl att börja måla samtidigt som jag ska se idol, en av veckans höjd punkter!!! hahaha

Massa helg kramar på dig!!!

Carpe Diem 

Dagens!!!

SNÖ!!!! Ja då var första flingorna fallna här, o stora är dem :)
Tänkte först ååå va mysigt men när jag sen gick ut så kände ja näää tar tebax de, de blåste o va blött blött blött... Men de blir väl bättre, jag har väl inte längtat direkt skulle klara mig gott med en månads vinter ;)
De mysiga är väl dock att tända massa ljus o mysa under filten kommer nog att bli mycke av den varan i vinter :D hahaha
Men sonen gillar de skarpt i allafall så har blåsten lagt sig när han kommer hem sen så blir de väl ut o leka o ta fram barna sinnet som inte ligger så långt bak :)

Carpe Diem

Talsvar på mobilen...

Åååå ibland så känns de som att va skönt de skulle va o ha obegränsat, eller iallafall mer pengar än vad man har... Kunna köpa de man behöver utan att behöva tänka hela tiden!!!

Stan igår på UL igen, sen en tripp på stan för massa ärenden som byggmaterial så klart!!! Skulle köpa nått nytt BB plagg till liten som väntas, men de blev som inget heller de e ju såååå utplockat o de finns typ INGET i de minsta storlekarna :( Tråkigt tråkigt.. men en snutte, speldosa och nappflaska fick följa med hem iallafall :)
Nu e ja sjukskriven 100% känns jätte konstigt att inte ska åka på jobbet i veckan, sen påminnde syster mig om att hallå du ska ju inte dit på läääänge!!! Nä just de de ska ja ju inte känns ju jätte konstigt, nu börjar hemma tiden, hoppas bara den går fort tills liten kommer ;) De kommer nog att klia i kroppen ändå :)

Försäkringskassan har talat in på mobilen och vill att jag ska höra av mig... de här kan ju bli väldigt spännande, få ringa i morron o hålla tummarna på att allt godkänns annars blir de inte så roligt!!! Hoppas på att allt går fort oxå...

Nu blir de lite fotboll, skulle behöva ta i tu me lite papper men förstår inte att de inte känns lockande ;)

            

Carpe Diem

10.10.10

10 oktober 2010... ja tiden går...

I morron är de dags för Ultraljud igen. Få se vad de blir då... Har i allafall en del ärenden att fixa så de blir väl bra med en stadresa kanske.

Lördan o söndan har oxå bjudit på en riktig blandning... storm, virvlande löv, 30 års fest, skönhets mässa, skrik, god mat, asgarv, slapp i soffan, höststök, bebisar, magar, skräp rensning, lekar,  bubbel vatten, målning osv... Skön helg i allafall är dock lite sliten ändå men men... Ny vecka o nya möjligheter!!!

Carpe Diem

Hårdrock och kyckling...

Fredags kvällen har varit fulländad, so far... ;)
Hårdrock, kyckling, kaffe, trevligt besök, ostkrokar, bus, russin, målning, choklad och idol... Härlig blandning!!!

I morron är de Lördag... få se vad den dagen ger för blandning!!!

Kärlek

Carpe Diem

"Kompostomrörare" :)



Far o son trivdes då iaf <3

Carpe Diem

Påhälsning...

     
Carpe Diem

Kanelbullensdag!!!



Själv längtar jag tills kladdkakans dag mmm de ska bli gott :) Minns dock inte när den va, bland alla dagar :)
Carpe Diem

Plankstek!!!

Sjukt trevlig dag igår!!!
Först strosa på stan o shoppa lite :) Köpte mig faktiskt två nya tröjor, som ja även kan ha efter bebis kommit :D Sen lite annat smått o gott...
Efter halva dagen bytte jag sällskap ;) Surr i soffan, som sedan fortsatte ner på Lottas, o där blev de ju självklart plankstek!!! Gott gott gott!!!
Sen avslutades kvällen i soffan igen me massa surr o efterätt :)
Jätte trevligt var de o sent blev de innan ja va hemma o isäng o ja kan säga att de känns nu, o speciellt efter kalasandet o piratadnet oxå!!! John blund kom tidigt o nu sitter ja me käldnypor... tror att de snart blir sängen :)

Sen så blev de ju ännu bättre när ja kom hem o de hade hänt massor i hallen :) Fondtapeterna är uppe o mycke av renoveringstapeten oxå :D!!! (måste nog höjja från 2,5 ;)...) Känns super ännu ett steg mot färdigt resultat även om de e massa små saker kvar men!

Tack ALLA som gjorde dagen igår!!!

                    



Natti natti o Puss på dig!!
Carpe Diem

Tårta!!!

Idag på barnkalas så blev de tårta, en rosa racerflygplans tårta ;) Nåja roligt är de...

   

O sen så skattjakt såklart!!! Undrar vems som är mest barn ;)

                 

    

Carpe Diem

Picknic i höstfärger!!!


                            



                
              
                             

Carpe Diem

Kalas!!!

            Hur kul är de att öppna paket igentligen...???

          De blev en orm tårta tillslut :D

     

      

            Spider killen!!!

      

På söndag blir de barnkalas :) Blir roligt, sen är treårsfirandet klart!!!

Carpe Diem

Ny favorit i...

...idol :)
Go Linnea, vilken brud!!! Grym, sen ha vi ju allas vår Olle lika grym, något speciellt med dessa två. Håller tummarna!!!

 

Sen har jag dock mycket svårare för Andreas Wise... visst ha han riktigt bra röst men...
Men shit vilket starfält i år oxå :) Kommer bli svårt, tycker ingen ska åka hem...  

I morron blir de stan, först lite shopping me bruden o sen härlig middag med brundarna ;) o en hel del surr o skratt kan ja gissa... längtar :)

Carpe Diem

RSS 2.0