Vill...

                  ...önska er alla ett riktigt GOTT NYTT ÅR!!!

                                       




Carpe Diem

Näst sista...

...dagen på år 2008...
I morron är de nyårsafton o 2008 ska bli 2009!!! Året 2008 har vait fantastiskt och 2009 kan bara bli bättre känns de som. Ett nytt år med nya möjligheter :D
Umgås med vänner äta gott o skåla in de nya året är ju en riktgit bra början på ett nytt år...

2008 har mest bestått av mammaledighet o mys med familjen vilket har varit underbart, de har verkligen hänt mycket under detta år...
Ser framemot de nya med spänning!!!

Nu väntar sängen o lite California cation!!!

Önskar er ett gott slut på detta år
Carpe Diem

Spännande...

                                

Idag åkte vi o hälsade på i skogen...
Godisen hälsade på pappa o traktorn o gissa om de va spännande... :D först på långt håll va de lite läskigt men att åka me o lasta av träden va hur kul som helst. Godisen ville inte alls åka hem han hade nog kunna åkt med pappa hela dagen ;) Kanon väder va de oxå väldigt vackert i skogen så de va en riktgit bar utflyk idag!!
 
                        

Dags för luch så vi åkte hem o åt plättar... de e klart favoriten ;) En jätte bra dag hittills :)

                                   

På rymmen...

Är de inte de ena så är de det andra... bra att man kan "rymma" ibland ;)

Ha en bra kväll allihopa!!

Carpe Diem

atomer...

åhhh...
Jag tror jag går upp i atomer snart... Men nu sover "vildingen" i allafall... ständig fajt just nu ;) Men men de e väl så de ska va...

Mer av den varan...

En super trevlig kväll igår :) De får gärna bli mer o oftare ;)... Kaffe Karlsson... Tack så mycke för igår!!!
Undra när sambon kommer hem..???

Nya tag...

Nu är julfirandet helt över... Känns riktgit skönt :) Även om jag gillar julen...
De e jätte mysigt med jul o jag längtar alltid men de känns riktigt skönt nu när det är över de blir intensivt när man ska på flera ställen. Igår va vi hos min familj åt god mat öppnade de sista klapparna och spelade spel!!! En mysig kväll... så vi är riktigt nöjda med julhelgen o nu är det de nya året som väntar!!

Ikväll blir de middag med tjejerna och spel säkert lite vin oxå :) Ska bli jätte trevligt att träffas!!! Synd bara att både jag o godisen blivit förkylda men jag har ju väntat de, vi har klarat oss riktgit bra ändå!!!

Carpe Diem

Över...

Nu är julaftonen över... o de känns idag att de va en lååång dag igår :)
Ja de blev som ja trott Godisen hade nog varit ännu "snällare" i år än förra året ;) för oj så mycke julklappar han fick. De va så kul o se för han blev verkligen jätte glad för sina klappar pratade o skrattade o bästa julklappen va nog "skranan" med hans namn. Han slängde sig direkt på mage på madrassen o sprattlade med benen o skrattade. Tror han minns hur kul vi hade med en sådan ute för några dagar sedan :) Min favorit julklapp till godisen är sparken från hans gammelmorfar som han har gjort själv!!! Super fin!!!

Vi är jätte nöjda med julaftonen o alla julklapparna, de blev en jätte mysig men intensiv julafton. Tomten kom ju o oxå o de gick över förväntan... bara vi höll säkerhets avståndet på tre meter :D men jag o Godisen gick faktiskt fram till tomten o tog mot några klappar o de gick väldigt bra!!!

                

Massor med fina julklappar till oss o Godisen o väldigt god mat, musik, glögg, godis och spel, en toppen jul...
... o än är den ju inte slut på annandagen ska vi till min familj o träffas ska bli jätte mysigt!!!

Tack för allt
Kramar från oss

Julaftons morgon...

Jag har en sambo som är värre än barnen... :D hihihi... Igår så va han o klämde o kände på alla julklappar o försökte lista ut vad han skulle få, han lyckades nog bra på vissa för han e en fena på att lista ut. Men med några vita lögner så kunde han inte gissa rätt på julklappen från mig ;)
Vi har som traditon att öppna en julklapp på julaftons morgonen så gissa vem som va snabb upp o under granen o rota :D
Godisen såg oxå lite chockad o glad när han hittade paket under sängen!!!

En super dag hitills :D Nu är de bara att slita sig från den goda sängvärmen in i duschen o sen packa i hop familjen o åka vidare!! Men först väntar en god o mysig frukost med massa tända ljus!!!

Ha en riktigt god jul från en som verkligen gillar julen o myser just nu!!!

Kram

    

En önskan...

Nu är de mesta helt färdigt bara lite packning kvar men de hinns...

Så nu vill Jag, Sambon & Godisen önska er alla en riktigt GOD JUL!!!
Sköt om er och tomten i morgon så hörs vi inom kort...

Carpe Diem


Dan före doppardan...

Ja i morron är de dags för tomten att hälsa på... :)
Tänk att de redan gått ett år sedan förra julen, tiden går fort.
Förra året var godisen inte alls stor knappt tre månader :) Redan den julen hade han varit jätte "snäll" med tanke på så många klappar han fick, hur ska de då bli den här julafton?
Faktiskt så får jag lite pirr i magen när jag tänker på att de är julafton i morgon... ska man aldrig växa upp...? ;)

Idag har Tim varit här hela dagen :) De har varit jätte kul tycker både jag o godisen. Oj, va de har lekt med varandra inget "tjafs" alls bara bus o mys!!! De är så härligt att se!!!

                  

Ikväll blir det att griljera skinka o göra choklad tryffel, sen blir det nog bara mys i soffan o invänta morgondagen, antar att det blir en lååång dag med massa spännande saker o fina julklappar!!!
Väntan, väntan, väntan är snart över... :)

Ha en fortsatt bra dag!!
Vi hörs

Snö...

Oj va de har snöat i natt de trodde jag inte de va ju så kallt i går kväll... Men nu fick vi ju massa julsnö :) Jätte mysigt en ordentligt vit jul i år!!!
Godisen nästan försvann i snön när vi va ute en kortis på förmiddagen... o ja kan säga att pulkan gick tungt allt va ju oskottat :)

           

Helt otroligt...

Vad är det som händer igentligen?
Ska man inte ens kunna vara säker i sitt eget hem. De är ju fruktansvärt...

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4044869.ab
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4049274.ab

"Skare"...

Vilket kanon väder de har varit idag, har blivit lite väl kallt nu, men dagen var ju strålande!!!
Vi var ute på förmiddagen o åkte pulka, gick på skaren o sist så åkte vi skrana i backen bakanför huset :) De gick ju tokfort o Godisen tjöt av skratt.
Solen tittade ju även fram med några av sina strålar :)
Lite bilder på de vackra vädret...

                        
                                                                
                    
På eftermiddagen åkte vi till Gammel morfars o gammel farmor o lämnade julklappar fikade o åt våffflor, självklart så fick vi med oss en hög med julklappar hem oxå ;)
Väl hemma så var de ju dags för pepparkaksbak... de va jätte kul ett tag tyckte godisen, som gärna även smakade på degen :)
Men de slutade med att mamma fick göra klart de sista, john blund tog överhand.
Men vi har ju bakat lite iallafall så nu tänkte jag göra lite tryffel o sen känns de som att julstöket är färdigt så då blir de nog soffan o en bra film kanske,
inte för att jag har så stor koll just nu på en bra film men...

                

                                                            Carpe Diem

Klappar...

Så nu va äntligen alla julklappar färdigköpta och inslagna så nu kan man andas ut o bara njuta till julafton :)
Våran katt ÄLSKAR paket snören blir som kattunge på nytt, så självklart va hon me när jag slog in julklapparna, hon va direkt inte till någon hjälp men kul hade hon!!!

                                

                      

Glögg...

Vilken härlig kväll :)
Klippte sambon blev riktigt bra faktiskt. God mat, bus o lek, julklappsinslagning, Starkvinsgögg me tillbehör, julmusik, kex och ost, frukter, julgodis, cornelia, ljus,vin, chips, spel o framförallt trevligt sällskap!!! En riktig myskväll så här innan jul, me like...
Imorgon blir det pepparkaksbak och åka o lämna lite julklappar måste bara hinna slå in alla först ;P
Tack för i kväll o sov gott allihopa!!

Carpe Diem

Dan före dan före dan före dan före doppardan...

Nu var de ett tag sen ja hann blogga... ibland finns de som ingen tid, som att dygnet har alldelse för få timmar de e ju så mycke jag vill hinna skulle kanske haft 48 timmar per dygn... :)

Ha jobbat kväll ons o tors åkte direkt när sambon kom hem o varit hemma vid ca:00.30 på natten, o då e de inte lätt att somna, många tankar blir de ju o man e som i gasen de märks att de strax är jul... stress stress... varför ska de alltid bli så för? Är de inte julklappar så är de städning, mat palnering, jobb, tankar, bakning, julgodis, klä granen, dricka glögg o hinna me allt annat i vardagen o gärna familjen på ett hörna oxå... men de e kanske de som e lite tjusningen med jul...?? Men de e mycke stress o jobb för något som är över rätt fort.... Men jag gillar julen de är mysigt att umgås med sin familj, nära o kära, även om man måste åka på lite olika ställen så är de mysigt!! Känns om att den hä julen kommer att bli ännu roligare än tidigare har som sett farm emot den här julen... fast de tror jag att jag gör varje år... :P

Efter en sen natt igår va de att stiga upp halv sex men klockan var nog strax efter sex innan jag kom upp ;P iväg till jobbet igen massor me jobb. Men de är ju den här tiden som är bland de roligaste även om de tar musten ur en ibland, jag älsakr när de är högt tempo o massor att göra de är som att kroppen lägger in en högre växel o jag blir super taggad!!
Kvällen slutade i alla fall me våran traditionskväll, julklappsinslagning, glögg, ljud o julmusik. Super mysigt att sitta tillsammans o slå in alla paket då känns de verkligen att julen är nära. Alla klappar blev dock inte inslagna. Fattar inte att vi köpt sååå många i år... men får ta resten i morron, alla är ju inköpta i allafall kanske har en liten grej kvar men de löser sig nog. Ska bli kul att se godisens min i morron när han ser alla julklappar under granen :)
Men nu ligger ja i en mysig säng o jag känner att john blund e rätt nära så de e bäst att lyssna på honom o sova. De är ju en ny dag i morron o en del som ska göras.
Men jag hoppas att morron kvällen slutar ännu roligare än i dag, eller hur Miriam!! Va kul att såsen blev bra i alla fall trots sambons jätter bra förklaring :D!!

Massor av kramar till er från mig!!

Se där...

Vilken tur att jag inte hann svara då!!!
Tyckte att de va ett konstigt nummer så ja ringde aldrig upp heller o de e ja ju glad för nu!!! Så passa er för att svara, detta nummer har ringt till mig o tydligen till fler... Nu va mysteriet på de konstige nummret löst iaf...
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4011203.ab


Underbara små och stora skapelser...

Va i stallet med Miriam ikväll... :)
De e ju så mysigt me dessa djur. De inbringar så mycket lugn, de är verkligen fridfullt att vara bland hästarna. Synd  bara att de är så sällan... få bli ändring på de kanske :)
Små, stora mjuka, lurviga, vita, bruna, svarta....
Ögon som glittrar o ser rakt in i hjärtat på en, de känns verkligen så när man tittar in i deras mörka ögon. Mys mys mys... De är så lätt att öppna hjärtat för dem, de lyssnar alltid, finns där, sprider lugn o visar väldigt ofta att de bryr sig. En mysig mule som vilar mot axeln, huvudet eller som buffar busigt i armen, säger mer än tusen ord...
Få göra de igen snart :)

Kram på er

Oj oj oj...

Så har de låtit från godisen massor idag :)
De blev bad i Burträsk idag alla pigga o glada!!! De va super roligt o jätte trevligt. Fint badhus i Burträsk med bubbelpool, vanlig pool, barnpool, klättervägg i vattnet som tyvärr var trasig idag för de hade varit firma fest igår :( bastu mm, super!!
Vi badade o fikade med väldigt trevligt sällskap. Godisen tyckte att de va hur kul som helst orkade hålla igång i 2 timmar!! Simmade lekte dök o kastade boll... Man blir varm i hjärtat som mamma när man ser hur kul sitt barn har och så snäll o duktig de kan vara, hela dagen har han varit super mysig :) Men på väg hem va de en trött kille så inte många minuter gick de innan han slocknade i bilen.
                                    
                                    Pappa o godisen njuter...

Kvällen slutade ju inte för att vi kom hem efter en go middag så var de ju dags för granen att komma ner... oj va spännande o kul de va att klä julgranen, med alla fina bollar. Lilleman "sjåade" o "sjåade" fick dit en del bollar, inte me snöret men han la dem fint o prydligt i granen helst alla på samma ställe :) Men fint blev de, mamma hjälpte honom att få dem lite högre o lite mera utspridda :)


     

En super söndag för våran del, o i morron börjar en ny vecka med nya äventyr :)
Carpe Diem

Vacker mamma...

Oj va de ha snöat vägarna va inte direkt framkomliga i dag när vi åkte till stan... (vissa hade även kört fast såg jag... ;) Men såg ju att du hade hjälp redan så vi åkte!!! :)
Fick några klappar till köpta så nu e de inte många kvar!!! Va på Make up store med min mamma idag hon fick sminka sig o sen inhandlades de lite smink oxå. Lunch åt vi alla systrar o mamma inte så ofta det händer, riktigt mysigt... "Kassören" på resturangen blev väldigt impad o frågade om mamma hade börjat redan vid 16 med barn när han hörde att vi alla fyra va döttrar... (nä hon väntade två år till 18...) han tyckte att hon gjort de bra och var vackrast i sällskapet, väldigt gulligt sagt, väldigt rolig o trevlig prick prata mycke o länge men detta va iaf i korta drag :) 
En lååång men mysig dag på stan!!!

Jag o sambon förhöjde julstämningen som jag fått på stan när vi fick lyssna på ett luciatåg, dagen till ära, med att göra lite olika sorter julgodis!!! Riktigt mysigt i morron tar vi nog fram granen me godisen tror ja...
Ja ni hörde rätt, ta fram granen. Ja vi har plast gran trots att jag har en sambo som dessutom jobbar i skogen de e faktiskt skamligt... o ååå va jag har tjatat, klart jag vill ha en riktgit gran o känna lukten av jul.
I fjol tänkte jag åka in till stan o köpa mig en men de blev inte o ja ha inte orkat tjata i år så vi tar väl fram plastisen i år oxå men jag har förvarnat att nästa år ska vi ha en riktig o då åker jag väl ut själv o fixar ha ju gjort de förut så...

Om alla är friska o krya imorron så åker vi med sambons jobb o badar i burträsk... hela simhallen för oss själva skulle va riktgit kul!!!

Nu e de dags att krypa till kos

Natti natti

Lucia...

åååå så gulligt lucia tåg vi har varit på i kväll, så otroligt söta o duktiga barn!!! Man blir alldeles varm o julstämning fick jag oxå... kanske berodde också på att vi fick träffa tomten lite i förtid i kväll :) Faktiskt så gick de riktigt bra att träffa tomten. Godisen gick fram och tog emot påsen som den snälla tomten lämnade till alla barn men han ville inte direkt stanna o prata så länge ;)

Bjuder på lite bilder...

       

O nu är idol finalen klar o Kevin som blev 2008:as idol... jätte kul känns som han ha varit klar ett tag men måste säga att jag tyckte nästan att Alice gjorde de bättre just i kväll men de e klart många känslor som spelar in!!! Kul i alla fall!!!

Är facinerad över snön idag de ha snöat hela dagen o hela kvällen o snöar än, hur mycke som helst. De har då kommit minst 1dm säkert mycke mer men de e kul då få vi förhoppningsvis en vit jul... borde inte hinna tina bort, för de e ju snart jul, tiden går ju sååå fort!!!

Ha en trevlig Lucia i morron!!!
Carpe Diem

Lugnt...

Vilken slapp dag känner inte för nått... har sovit en del idag o bara hoppats på att de ska göra mindre ont, men icke...
Vi ska då gå på Lucia firandet ikväll ska bli så mysigt. Men jag tror att resten av planerna för helgen kommer att bli inställda...trist, men men... sen blir de bara lungt i soffan i kväll o se på idol finalen tror jag. Att man kan känna sig så överkörd... :) Ska ta mig in i duschen o peppa igång för lucia!!! Ha en bra kväll allihopa kanske ja lägger in nån bild i kväll på de små!!!

Kram

Då va de gjort...

Gruvat mig massor men nu e tanden borta... själva operationen gick ju bra va så bedövad och lugn... (Sov hela vägen hem o somna direkt ja kom hem igen vakna halv 8 o hade inte hört nått som hänt hemma, då hade dessutom godisen stått o försökt banka o väcka mig X antal gånger... snacka om borta...)
men nu ont ont ont... usch vill inte gapa o helst inte prata. De gör så mycke ondare nu än när jag fick ont i dem o va uppsvälld men de ska ju bara bli bättre o bättre så... håller ut :)

Suck...

... verkar som om hela familjen håller på att bli förkylda... min hals har börja kännas lite oroväckande ont, o även sambons... Godisen är inte heller hundra ha börjat hosta lite lite o snuvan har oxå kommit lite grann, men jag hoppas att de lugnar ner sig lite till efter fredag kväll så att vi kan gå på lucia firandet ser ju verkligen fram emot de ju, kommer att vara sååå sött!! :) ja ja de e bara ta en dag i taget o nu har jag bara morrondagen i sikte... då är de dags... gruvar

Carpe diem

Engelskan...

...ja engelskan vart har den tagit vägen... :) Skrev brev till min släkt i Californien i går, jätte kul men oj vad engelska gramatiken ha försvunnit de e ju jätte svårt att skriva... Hoppas att hon förstod nått av de som stod i brevet... :)
Tur att ja skriver på svenska till min tremening så att hon får träna!!! Nu va de länge sen ja prata me dem så de ska bli spännande att höra hur de är där borta!!!
Är så sugen på att åka dit igen, skulle vara jätte härligt, de e ju sååå vackert o nu vill jag ju visa godisen landet och sin släkt förstås men antar att de få vänta nått år till...

          längtar sååå mycke tillbaka... blev verkligen kär i den staden!!!


Recept..

Skulle hämta ut mer pencelin för tanden idag... men inte hade de skickat receptet till apoteket... kört helt i onödan o ingen medecin... väldigt irreterande men men få väl åka igen i morron... Ska äta pencelin till på söndag, känns ju sådär, ha ju redan ätit 10 dar!!
Annars ha ju andra irretations moment löst sig iaf både bredbandet o telefonen o den nya mobilen är igång :)
Eftremiddags pass för ambon i veckan så nu är man placerad hemma på kvällarna men få väl hitta på nå kul o göra!!!
Ha en ba kväll

julklappar...

Helgen har varit stressig men slutade med en härlig söndag!!!
Fredag var de jobb som gällde sen lördag va de upp tidigt o iväg me godisen till sin farmor o farfar, o vi tog bilen vidare till stan för att göra bort julklappshandlingen... helt hysteriskt var de speciellt på barnenshus. Dumt att åka en lördag kanske, men skönt att de bara var ja o sambon i all hysteri!!!
Men vi fick en del klappar handlade så nu e de ett par till men ja tror att ja vet vad som ska handlas så de borde gå fort eller nått :)
Efter en hel dag på stan så hann ja bara hem så va de att åka direkt igen på julbord me jobbet!!! Men de va jätte gott o trevligt!!! Väl hemma igen så såg jag på dokumentären med Britney spears. Väldigt intressant, känner för den tjejen, hon har ett tufft liv. De ska inte va så lätt att aldrig få vara ifred, att alltid ha 50 paparazzi som följer varje steg o gör allt för att få sig en bild att sälja, så de kan skrivas... hoppas hon fortsätter att göra de hon är bra på!!! 
                                        
                                       

Idag va vi o tränade lite inför lucia o sen kom grannen förbi. Hon ville bli toppad så då klippte jag henne medans barnen sov. Daniel, Miriam o Tim tittade oxå förbi :) Barnen lekt jätt bra tillsammans de va super trevligt slutade i att vi köpte hem pizza o åt tillsammans. Så de blev en riktig hel kväll för godisen me kompisar hela dagen!!! super kul!!!

Tack för en trevlig dag!!!

Sambon e o spelar innebandy nu o godisen sover, alldeles tyst... :) kan va rätt skönt me tystnad ibland oxå de händer ju att ljudnivån kan bli hög ibland ;) bus bus bus...
kan va skönt att i tystnaden bara kunna stanna upp o reflektera på hur bra vi faktiskt har de...

Kram

Carpe Diem

Julstämning...

                               

Försöker få mer julstämning, de e ju ingen panik de e ju ett tag kvar men idag har vi iallafall bakat "lussebullar" tyvärr så sov godisen jätte länge idag o hann inte med på baket. Men de verkade inte göra något han va rätt nöjd över att bara få äta dem, jätte goda tyckte han när vi fikade efter maten:)  ...nu kommer faktiskt stämningen mer o mer... :)

                                 

Fick ett samtal idag från tandvården... de blir att operera ut tanden den 11:e... :S skulle ju bara in på undersökning men de ville ta den på en gång annars skulle de inte bli förrän i januari... så nu fick jag en liten klump i magen, men tur är att sambon är hemma så hela familjen få åka in på torsdag för om jag ska ta lugnande så får jag inte köra bil, vara ensam eller ta hand om sonen själv på 8 timmar... gruvar... men de går o bra blir bra att få ut den iaf!!! Ikväll blir en kväll ensam ska pyssla på med allt möjligt ska bli ganska skönt o få pyssla o göra saker o ting klart!!! kanske slutar i att ja ser ghost whisperer istället man vet ju aldrig... ;)
Ha en bra kväll allihopa!!!

Carpe Diem

onsdag...

...dagen började me en trött mamma som helst inte ville stiga upp från sängen men de e ju ett måste när man hör lillemans röst...
mamma, mamma, mamamamama MAMMA... o då e de bara att stiga upp:)
Sen gick vi väg på liten o stor vi va inte många men vi pysslade fikade o surrade de va mysigt...
tyvärr e inte vädret de samma... de töar o regnar... :( inte alls kul nu blir de massa slask o vi som fått så mycke fin snö... men men vad att göra!!!

När pappan i familjen kom hem så åkte vi o handlade.
Jag köpte mig två par jeans o sambon ett ,sen lite mat o godisen fick sig ett pepparkaks förkläde av den snälla personalen på ica!!! :)
Hur söt som helst blev han när vi provade de hemma!!
Känns bra att fått två par nya byxor o ja gissar att de kommer att bli favoriter ha ju redan nött ut ett par "bagy" så...
o de andra va tajta men ändå som "bagy" o me mudd en kul detalj :) Sen var vi ju också o köpte glögg!!! Fick tag på Blossas 08 med smak av blåbär
sen köpte vi även Dufvenkrooks Xmas delight med smak av kakao... :) Så snart blir de glögg kväll här sååå mysigt!!!
Längtar nu tills julhandeln är över så att man kan koppla av o njuta o börja unna sig själv lite mer igen, finns sååå mycke fint ja vill ha, önska önska önska...
                                                                                
   lite bilder på inköpen...

Gick ner o träna efter att vi  kom hem riktigt skönt, önskar bara att jag tog mig iväg lite oftare...
en varm dusch o sen tror ja sängen få hägra, hade tänkt försöka komma mig isäng lite i tid nån gång men de brukar inte gå så bra!!!
Nya tag i morron!!!
Har iallafall fått tid för min tand nästa torsdag känns bra men den gör ont fortfarande... :( så de blir nog bra när den försvinner!!!

Natti natti 

RSS 2.0